Streamingtjänster

Ett TV-tittande styrt av tidpunkterna när olika program sändes och där man behövde inrätta sitt liv efter hur TV-kanalerna valt att lägga ordningen för sina program kan numera kännas långt borta.

Du kan också läsa mer allmänt om underhållning online men i den här texten kommer mer specifikt streamingtjänster att presenteras.

Många har olika streamingtjänster med vilka underhållning är lättillgängligt oavsett tidpunkt eller plats. Med en sådan har man fri tillgång till ett stort utbud TV-program och filmer direkt i sin digitala enhet.

Många väljer att använda sig av olika bärbara enheter för att konsumera filmer, TV-program och TV-serier. Exempel på sådana kan vara laptops, surfplattor och mobiler. Vill man se något med kanske hela sin familj eller bara kunna se bättre går det att ansluta de flesta TV-skärmar till internet så att man även via dem kan ta del av streamat innehåll.

Exempel på streamingtjänster

Netflix är en tjänst som erbjuder en mängd olika filmer och TV-serier. Från början köpte man enbart in program som producerats av andra bolag, men på senare tid har Netflix även börjat erbjuda egenproducerat innehåll.

HBO Nordic erbjuder främst olika TV-serier, alla med skandinaviska undertexter tillgängliga. En känd sådan är den oerhört populära Game of Thrones som visats exklusivt av TV-bolaget HBO.

Viaplay samlar också olika TV-serier och filmer, samt hela TV-kanalers innehåll, bland annat det från TV4. För den sportintresserade är Viaplay en guldgruva då mängder av bland annat högkvalitativa fotbollsmatcher men också olympiska spel visas här.

Streamingtjänster kostar visserligen en inte oansenlig summa pengar, som vanligtvis betalas månadsvis. När man väl har tillgång till tjänsten erbjuds dock ett obegränsat tittande på sina favoritserier och -program. Till skillnad från många reguljära TV-kanaler finns inga störande reklamavbrott. Man kan ofta ladda ner program och se dem var som helst. Med en streamingtjänst har man alltså tillgång till en mängd filmer och program när och hur som helst.